De afgelopen jaren is onze afdeling kantoorinrichting hard gegroeid. Niet alleen in mensen, maar ook in wat we kunnen. Want kantoorinrichting bestaat uit zoveel meer elementen dan alleen een bureau en bureaustoel leveren. Daarom tekent Jisca kantoorinrichting volledig uit én zijn we samenwerkingen met diverse partijen gestart om het totale plaatje van A tot Z te kunnen regelen.

Natuurlijke elementen en zonlicht bij TopFresh en Snijder

Als we terug kijken naar het afgelopen jaar, hebben we weer veel mooie en leuke projecten gedaan. Daarin zagen we dat werken centraal staat als het om kantoorinrichting gaat, maar ook zeker duurzaamheid en een ‘huiskamergevoel’ zien we steeds meer terug op werkplekken. Er wordt ook steeds meer ontspanning gevraagd in bijvoorbeeld de pauze. Waar wij bij VWC dartboards hebben geregeld, mogen we voor onze klanten ook  voetbaltafels neerzetten en zelfs yogaballen als stoelen.

Speelse en opgeruimde elementen

Veel, vooral jongere werknemers vinden de aanwezigheid van speelse ruimtes en elementen belangrijk in hun werkomgeving. Dit zorgt er voor dat ze graag naar kantoor komen. Dit helpt op zijn beurt de productiviteit te verhogen, omdat werknemers graag aanwezig zijn. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat de dagen van het traditionele kantoor voorbij zijn; de werkplek van vandaag is opener, intuïtiever en ontworpen voor een breed scala aan toepassingen.

Een ander item dat tot het verleden hoort, is open kabels onder/langs/over bureaus. Ondanks dat we steeds minder vaste kabels hebben, zien we nog wel dat er vaak een issue is bij bedrijven en werkplekken als het om kabelmanagement gaat. Kabels lopen nog wel eens vast en helaas betekent dat rommelige bureaus, voeten die vast komen te zitten onder het bureau of zelfs struikelgevaar. Als wij bezig zijn met een (nieuwe) werkplek, dan nemen we kabelmanagement altijd mee. Verberg kabels onder vloeren, plafonds, wandpanelen en meubilair om meer een gestroomlijnde, opgeruimde te creëren. Een clean-desk zorgt voor een clean-head!

Natuurlijke en duurzame elementen

Om verder voor een helder hoofd te blijven zorgen, kun je natuurlijke elementen toevoegen. Natuurlijke elementen op de werkplek kan de werkstress verminderen en ook weer productiviteit verhogen. Steeds meer aanvragen voor kantoorinrichting nemen dit al mee en anders zorgen wij hiervoor. Denk hierbij aan echte moswanden of een mooie fotowand van bijvoorbeeld een bos. Dit geeft de inrichting een boost, wat helpt in het verbeteren van de concentratie.

Een moswand én fotowand bij Breman Harderwijk

Naast de natuurlijke elementen, speelt ook duurzaamheid een grote rol. Veel leveranciers houden hier al rekening mee tijdens het ontwerpproces. Zo worden er bureaus ontworpen en gemaakt uit een modulaire opbouw. Daardoor heb je uitwisselbare componenten die ervoor zorgen dat onderdelen makkelijk te wisselen zijn, wanneer er onverhoopt toch iets kapot mocht gaan. Dit verminderd voorraad en productie, naast dat er minder onnodig wordt verspild. En met modulaire opbouw verleng je de levensduur van jouw producten aanzienlijk.

Waar ga jij dit jaar voor? De ontspannende of natuurlijke elementen? Kabelmanagement aan het bureau of weggewerkt langs de muren? Of alle bovenstaande items? Ik hoor en help je graag!

Blog door: Sylvia Goosen | Adviseur Kantoorinrichting

Categories: